Marhule v rôsole

Potrebujeme:

700 g marhúľ, šťavu z 1 citrónu, 200 g cukru, 50 g sparených olúpaných mandlí, 1 l vody, 25 g želatíny

Ako na to:

Umyté, vykôstkované marhule dáme do Micro plusu, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, vodu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Medzitým namočíme do 1 dcl vody želatínu a necháme napučať. Potom ju na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme. Mandle a želatínu zmiešame s marhuľami.
Zmesou naplníme dezertnú formu a necháme stuhnúť v chladničke. Stuhnutý rôsol vyklopíme (lepšie pôjde vyklopiť, keď na formu nalejeme teplú vodu). Ozdobíme šľahačkou a čokoládou.

21.12.2008

Podobné recepty