Čokoládová saláma

Potrebujeme:

50 g sušených fíg, 50 g sušených marhúľ, 100 ml pomarančovej šťavy, 150 g posekaných mandlí, 300 g čokolády, 50 g masla, 100 g keksov, 2 PL mandľového likéru, 250 g marcipánu, 150 g práškového cukru

Ako na to:

Figy a marhule nakrájame nadrobno a necháme zmäknúť v teplej pomarančovej šťave. Mandle na panvici bez tuku opečieme tak, aby získali žltohnedú farbu.
Čokoládu posekáme na väčšie kúsky a na strednom ohni ju necháme s maslom roztopiť. Primiešame mandle, rozdrobené keksy, figy, marhule a likér.
Masu rozdelíme na dve polovice a uložíme na dva kusky papiera na pečenie. Vyformujeme „salámy“ dlhé asi 25 cm a zvinieme ich do papiera. Cez noc ich necháme stuhnúť v chladničke.
Šikmým rezom „salámy“ napoly prekrojíme. Marcipán vymiesime so 125 g cukru a rozdelíme na štyri časti. Každú štvrtinu vyvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na obdĺžnik.“Salámy“ obalíme v marcipáne, na okrajoch pevne stlačíme a previažeme. Zabalíme do celofánu.

04.12.2008

Podobné recepty