Plátky lososa so žeruchou

Potrebujeme:

4 plátky lososa-podkovičky po 180 g, 1 zväzok žeruchy alebo petržlenovej vňate, 1 citrón, čierne mleté korenie, soľ, 1 lyžicu olivového oleja

Ako na to:

Podľa počtu porcií natrháme štvorce z alobalu, ktoré potrieme olejom.
Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou žeruchou, pridáme na ne plátok citróna a podľa chuti okoreníme a osolíme.
Alobal zabalíme tak, aby nám nevytiekla pri pečení šťava, dáme na pekáč a do rúry (200°C, 10 minút).
Alebo:
Rúru predhrejeme na 180° C. Žeruchu preberieme, umyjeme a očistíme. Z citróna odkrojíme 4 kolieska. Olivovým olejom natrieme 4 obdĺžniky pergamenového papiera. Do stredu každého obdĺžnika položíme plátok lososa, naň poukladáme žeruchu a koliesko citróna.
Z pergamenu poskladáme „misku“ tak, aby v nej mäso ležalo. Konce papiera môžeme zviazať kuchynskou niťou. Rybu v pergamene dáme na plech a v rúre pečieme 10 minút. Vyberieme z rúry a pergamenový papier otvoríme. Osolíme a okoreníme.

Tip: Kto má rád údenú slaninu, môže si pár kúskov ugrilovať a položiť na ryby.

05.11.2008

Podobné recepty