Veľkonočný baránok s bielou polevou

Potrebujeme:

140 g polohrubej múky, 50 g hladkej múky, 60 g Hery, 130 g práškového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 80 g mletých orechov, 1 žĺtok, 1 vajce, 1/5 dcl mlieka
Poleva: 300 g práškového cukru, asi 2 PL horúceho mlieka

Ako na to:

Prísady na cesto postupne vymiešame, dáme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a upečieme.
Cukor preosejeme a miešame s mliekom, kým nevznikne hladká hmota.
Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – očká urobíme z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk uviažeme červenú mašľu.

03.01.2009

Podobné recepty