Kyjevská sardinková nátierka

Potrebujeme:

1 konzervu sardiniek vo vlastnej šťave, 1 konzervu tuniaka, 1 konzervu tresčej pečene, 1 stredne veľkú cibuľu, 2-3 vajíčka, citrón, horčicu, mleté korenie, rascu, soľ, maslo 200 g

Ako na to:

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Do misky dáme tuniaka, sardinky, tresčiu pečeň a vidličkou rozdrobíme a premiešame.
Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, vajíčka nastrúhame na jemnom struháku rovno do misky. Pridáme horčicu (podľa chuti), šťavu z jednej polovice citróna (postupne primiešavame), korenie (najlepšie cayenské), rascu, soľ podľa chuti a nakoniec primiešame maslo.
Všetko pomaly premiešame vidličkou v kombinácii s lyžicou. Po vychladnutí podávame na čiernom chlebe, ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťkou.

21.11.2008

Podobné recepty