Kura plnené hruškami

Potrebujeme:

1 kurča, 3 hrušky, 10 dkg slaniny, 5 vajec (3 uvarené na tvrdo a 2 surové), 3 lyžice dezertného vína, petržlenovú vňať, maslo, čierne mleté korenie, soľ, tmavé pivo

Ako na to:

Hrušky olúpeme a nakrájame na kocky a tak isto na kocky nakrájame 3 na tvrdo uvarené vajcia a slaninu. Všetko zmiešame spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Plnku ešte okoreníme, osolíme a pridáme víno a 2 surové vajcia. Plnkou naplníme vypitvané a očistené kurča, po naplnení ho zašijem asi tak 1,5 cm od okraja.
Zo zvyšku plnky urobíme malé placky, ktoré môžeme podávať ako prílohu. Kurča dáme do pekáča, podlejeme pivom a môžeme aj prikryť alobalom, kvôli kôrke. Pečieme mierne asi 1/2-1 hodinu a potom ho ešte 1/2 hodinu zrýchlene dopečieme.
Pripravené kurča podávame s hranolkami alebo so zemiakmi.
Tip: Na rošte: Kurča potrieme maslom a podlejeme pivom.
Na sporáku: Kurča dáme do hrnca, podlejeme pivom a prikryjeme.

27.10.2008

Podobné recepty