Zapekaná fazuľka

Potrebujeme:

0,5 kg čerstvej fazuľky, 3 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 3 vajcia, soľ

Ako na to:

Z fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode.
Scedíme a necháme odkvapkať.
Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej misy s 1 lyžičkou masla. Zohrievame na sporáku, aby sa všetka voda s fazuľky vyparila.
Z 2 lyžíc masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme kým omáčka zhustne a oddeľuje sa od kastróla.
Do čiastočne vychladnutej omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame žĺtka a napokon hustý sneh z 3 bielkov.
Nalejeme na fazuľku, pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi 30 minút.

27.10.2008

Podobné recepty