Morčacie prsia s olivovou plnkou

Potrebujeme:

2 vňaťové cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 240 ml olív s papričkou, 2 kg morčacích pŕs vcelku, 2 dcl olivového oleja, 2 cibule, 1 veľkú mrkvu, 500 g žltých paprík, 375 g malých šampiňónov, 250 g malých paradajok, 2 lyžice octu balsamico, 250 g ovčieho syra, 250 ml kyslej smotany, 150 g cibule a cesnaku nakrájaných na kocky, 1 vajce, 2 malé cukety, tymián, soľ, korenie,rozmarín, 1 slepačí bujón

Ako na to:

Plnka: Olivy necháme odkvapkať, a potom ich spoločne s cesnakom najemno nastrúhame, rozmarín nasekáme. Jemne nakrájanú vňaťovú cibuľku zmiešame s olivami, rozmarínom a vajcom a dochutíme korením.
Morčacie prsia pozdĺžne štyrikrát nakrojíme do hĺbky asi 3cm a zárezy naplníme olivovou plnkou. Cibuľu a mrkvu olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
Zeleninu rozdelíme na mäso a všetko pečieme v horúcej rúre predhriatej na 200 stupňov približne 1 hod. Po 25-30 min pečenia podlejeme mäso horúcim vývarom zo slepačieho bujónu.
Počas pečenia mäso potierame vzniknutou šťavou, ktorú môžeme ešte dochutiť.
Dresing: Zmiešame ocot balsamico, nakrájanú cibuľu s cesnakom, olej, trochu soli a korenia.
Špíz: Trochu oleja rozohrejeme na panvici, na ktorej orestujeme šampiňóny a kúsky papriky. Dochutíme soľou, korením a spoločne s paradajkami vmiešame do nálevu.
Cuketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou, šampiňóny, paprika, napicháme približne na 24 špízov. Na veľkej mise upravíme mäso a niekoľko zeleninových špízov. Zvyšok špízov dáme na hlbší podnos, prelejeme marinádou a vypečenou šťavou.
Smotanovo-syrová omáčka: Ovčí syr rozdrobíme a vyšľaháme s kyslou smotanou. Pridáme tymián, zvyšok cibule s cesnakom a 2 lyžicami olivového oleja. Omáčku dochutíme korením a prelejeme do misky.
Podľa chuti môžeme pokvapkať zvyškom olivového oleja. Smotanovo-syrovú omáčku podávame aj zvlášť.

30.11.2008

Podobné recepty