Rezancový nákyp

Potrebujeme:

250 g rezancov, 375 g údenej šunky alebo salámy, 500 g paradajok, 1 lyžicu oleja, 2 lyžice strúhanky, 1/2 l mlieka, 5 vajec, papriku, 75 g syra gouda, 30 g masla, postrúhaný muškát

Ako na to:

Rezance uvaríme v slanej vode, precedíme a opláchneme studenou vodou. Šunku alebo salámu posekáme nadrobno a paradajky pokrájame na kolieska.
Ohňovzdornú misu vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Kladieme do nej vrstvu rezancov, šunky a rajčiny. Poslednou vrstvou majú byť rezance.
V mlieku rozhabarkujeme vajcia s trochou papriky a muškátu a nalejeme na rezance, na ktoré na koniec dáme ešte postrúhaný syr a kúsky masla.
Vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 3/4 hodiny.

12.11.2008

Podobné recepty