Capuccino rezy

Potrebujeme:

Cesto., 100 g kvalitnej horkej čokolády nasekať, 6 PL masla, 1 PL prášku exspreso /alebo instantná káva v ½ PL vriacej vode/, ¾ hrnčeka cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajce, ½ hrnčeka polohrubej múky, štipka soli, ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov, , Krém:, 100 g žervé, 3 PL masla, ¾ hrnčeka práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ cl škorice, , Poleva:, 85 g horkej čokolády, 1 PL masla, 1/4 hrnčeka šľahačky, 2 ¼ cl espressa z ½ PL teplej vody

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 °C, štvorcovú formu cca 20x20 cm vymažte maslom a vysypte múkou. Vo vodnom kúpeli zahrievajte čokoládu, maslo a kávu, miešajte kým vznikne hladká hmota. Pridajte cukor a vanilkový cukor, šľahajte a po jednom pridávajte vajcia, kým nie je hmota hladká a lesklá. Nakoniec zľahka vmiešajte preosiatu múku a orechy. Pečte cca 22-25 min.

Krém: všetky suroviny dôkladne vyšľahajte, naneste na vychladnutý korpus a dajte aspoň na 1 hodinu do chladničky.

Poleva: Všetky suroviny zahrievajte vo vodnom kúpeli, miešajte, až kým vznikne v hladká hmota, nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom zľahka rozotrite na povrch koláča a nechajte najmenej 3 hodiny v chladničke. Potom ihneď krájajte na rezy

TIP: Do cesta pridajte ½ prášku do pečiva.

17.03.2006

Podobné recepty