Farebné kuracie ázijské stehná

Potrebujeme:

400 g vykostených kuracích stehien, 1 cibuľu, 3 malé papriky (červená, zelená, žltá), 1 malú konzervu bambusových výhonkov, ½ hrnčeka slepačieho vývaru (môže byť aj instantný bujón), 1 cl sherry, whisky alebo brandy, olej, solamyl, ryžu vo varných sáčkoch, kari korenie, ďumbier, sójovú omáčku, chili papričku

Ako na to:

Vykostenené kuracie stehná pokrájame na kocky, pridáme olej, sójovú omáčku, ďumbier, kari, brandy a solamyl, premiešame.
Prikryjeme, necháme asi pol hodinu marinovať.
Cibuľu nakrájame pozdĺžne na mesiačiky, papriku na malé kosoštvorce. Na panvici rozpálime olej, marinované mäso na ňom rýchlo osmažíme, vyberieme. Do výpeku dáme smažiť cibuľku spolu s paprikou a chilli papričkou.
Po minúte varenia pridáme bambusové výhonky a smažíme ešte asi minútu. Do panvice potom vrátime mäso, zalejeme vývarom, pridáme trochu sójovej omáčky. Na miernom ohni povaríme asi sedem minút.
Pri príprave ryže môžeme okrem soli pridať kari korenie, ryža tak získa peknú žltú farbu.

17.11.2008

Podobné recepty