Široké rezance so smotanovým pórom

Potrebujeme:

400 g širokých rezancov, soľ, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 200 g dusenej šunky, 400 g póru, 200 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 300 g smotany, 1 lyžicu petržlenovej vňate, korenie

Ako na to:

Široké rezance uvaríme podľa návodu. Scedíme, necháme odkvapkať a dáme znova prehriať na rozpustené maslo.
Ošúpanú cibuľu nadrobno nasekáme. Šunku nakrájame na kocky.
Očistený pór podĺžke rozpolíme a nakrájame na plátky asi 1cm široké. Očistené huby nakrájame na plátky.
Na rozohriatom olivovom oleji speníme cibuľu. Primiešame šunku, pór a huby. Dusíme neprikryté, aby se tekutina odparila. Podlejeme smotanou a varíme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlen.

30.11.2008

Podobné recepty