Pizza s baklažánom

Potrebujeme:

50 g syra, 250 g baklažánu, 100 g šampiňónov, 150 g kečupu, 50 g olív, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, oregano, mletú rascu, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ

Ako na to:

Pripravíme si cesto.
Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať, potom ich osušíme obrúskom. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak rozotrieme s trochou soli a zmiešame s oreganom a rascou.
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme, prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
Na cesto rozotrieme kečup, poukladáme plátky baklažánu, ktoré potrieme cesnakovou zmesou. Navrch dáme nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Okraje pizze niekoľkokrát potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Syr nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme tesne pred dopečením na pizzu. Potom ho necháme v rúre roztopiť.

28.02.2009

Podobné recepty