Lasagne s baklažánom a ricottou

Potrebujeme:

250 g ricotty (mäký tvaroh), 300 g lasagní, 1 veľký baklažán, 50 g píniových orieškov, 6 PL paradajkového pyré, 300 g tvrdého postrúhaného syra, olivový olej, čerstvé bazalkové lístky, soľ

Ako na to:

Píniové oriešky posekáme nadrobno. Baklažán pokrájame na plátky, posypeme vrstvou soli a necháme pár hodín odstáť. Tým sa baklažán zbaví horkastej pachuti.
Baklažánové plátky prepláchneme studenou vodou, osušíme a pečieme na suchej panvici.
Lasagne predvaríme, prvou vrstvou vyložíme dno vymastenej zapekacej misy. Na cestoviny poukladáme kolieska baklažánu, posypeme ich píniovými orieškami, vrstvou ricotty, polejeme tretinou paradajkového pyré, obložíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.
Na vrch uložíme ďalšiu vrstvu predvarenej cestoviny, rozdelíme na ňu v rovnakom slede ďalšiu časť surovín a opäť ich zakryjeme cestovinou.
Rozdelíme na ňu poslednú časť surovín v tomto poradí: baklažány, píniové oriešky, ricottu, paradajkové pyré, lístky bazalky, olivový olej.
Dáme na 40 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C. 5 minút pred dopečením lasagne posypeme postrúhaným syrom a zapečieme v rúre, kým sa nerozpustí.

17.11.2008

Podobné recepty