Cestoviny so šampiňónmi

Potrebujeme:

300 g šampiňónov, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 400 g väčších cestovín, soľ, 2 PL masla, štipku strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, 250 ml smotany na šľahanie, ½ viazaničky petržlenovej vňate, 100 g tvrdého strúhaného syra

Ako na to:

Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, vňať nasekáme.
V hrnci zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, premiešame, dochutíme štipkou muškátového orieška a korením. Tretinu zo smotany na šľahanie odlejeme, zvyšok prilejeme k šampiňónom, necháme povariť.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme, necháme odkvapkať.
Odloženú smotanu vyšľaháme, spolu s nasekanou vňaťou a nakoniec vmiešame do omáčky. Cestoviny polejeme omáčkou, zľahka premiešame a pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

02.01.2009

Podobné recepty