Kyjevská sardinková nátierka

Potrebujeme:

1 konzervu sardiniek vo vlastnej šťave, 1 konzervu tuniaka, 1 konzervu tresčej pečene, 1 stredne veľkú cibuľu, 2-3 vajíčka, citrón, horčicu, korenie mleté, rascu, soľ, maslo (200 g)

Ako na to:

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Do misky dáme tuniaka, sardinky, tresčiu pečeň a vidličkou rozdrobíme a premiešame. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, vajíčka nastrúhame na jemnom struháku rovno do misky.
Pridáme horčicu (podľa chuti), šťavu z jednej polovice citróna (postupne primiešavame), korenie (najlepšie cayenské), rascu, soľ podľa chuti a nakoniec primiešame maslo.
Všetko pomaly premiešame vidličkou v kombinácii s lyžicou. Po vychladnutí podávame na čiernom chlebe, ozdobené plátkom citróna a petržlenovou vňaťkou.

28.12.2008

Podobné recepty