Rybacie guľky

Potrebujeme:

1 kg ryby (kapor, tresčie filé), 1 vajce, 6 strúčikov cesnaku, 6 paradajok, 2 papriky, 1 PL múky, 1 PL hrubej soli, petržlenovú vňať, 2 PL oleja, soľ, čierne korenie mleté, papriku sladkú, oregano, majoránku, bazalku, tymián, šafran

Ako na to:

Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky vykosteného mäsa položíme na sito a posypeme hrubozrnnou soľou, necháme odstáť 15 min, a potom mäso zomelieme.
Zomletú rybu položíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať koreniny, celé vajce, čajovú lyžičku oleja a dôkladne vymiešame.Sformujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je masa priveľmi riedka, prisypeme trošku múky.
Do hrnca dáme PL oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme sparili a ošúpali. Osolíme a dusíme na slabom ohni. Šafran dáme do pohára s horúcou vodou.
Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na malé pásiky. Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a hrniec prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 min, potom vlejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť.
Guľky vložíme do omáčky, necháme zovrieť, oheň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 min. Guľky podávame v omáčke s ryžou (pečivom).

11.12.2008

Podobné recepty