Predkrmy a chuťovky

Kukuričné palacinky s jahodovou náplňou

Zmiešajte všetky suché suroviny na palacinkové cesto. Cmar vyšľahajte so sódou, vajciami a olejom, primiešajte suché prísady a na horúcom oleji pečte palacinky. Plňte ich jahodovým krémom....

Syrové chlebíčky

Krajce bieleho chleba natrite maslom a trocha opečte. Tvrdý syr nastrúhajte, osoľte, okoreňte a zamiešajte doňho žĺtky a trochu strúhanky. Opečené hrianky natrite nátierkou, posypte pažítkou...

Bageta s kuracím mäsom

Bagety narežte na polovice a nasucho opečte. Rezne umyte a osušte. Rozohrejte olej a mäso z oboch stranách opekajte asi 10 min. kým nezozlátne. Nechajte ho odkvapkať na papierovej utierke a pokrájajte...

Papriky plnené Nivou

Pozdĺžne rozkrojené papriky mierne podlejte vodou, krátko poduste a nechajte odkvapkať. Nivu rozdrvte vidličkou alebo nastrúhajte, zmiešajte s jogurtom. Smotanou, citrónovou šťavou a nadrobno...

Program.sk

Vežičky z lístkového cesta

Lístkové cesto rozvaľkajte a vykrojte z neho kolieska. 2/3 koliesok vykrojte v strede malé kolieska. Na plech dajte plné koliesko, popichajte špáradlom, potrite vajcom rozšľahaným so soľou,...

Plnený sendvič

Sendvič pozdĺžne prekrojte a striedku z neho vyberte. Polovičnou časťou plnky naplňte spodnú časť sendviča. Do stredu plnky položte natvrdo uvarené vajcia, ktoré obaľte v mäkkej saláme....

Palacinky plnené špenátom

Mrazený špenát uvarte s mliekom, zahustite ho vajcom, ochuťte zeleninovou koreniacou zmesou a strúčikom prelisovaného cesnaku. Klasické palacinky potrite špenátovou hmotou, zložte ich na štvrtiny,...

Špenátové palacinky I

Z mlieka, vajca, soli a hladkej múky pripravte cesto, z ktorého pečte palacinky. Na oleji speňte cibuľu, pridajte mleté mäso, prelisovaný cesnak a duste. Keď je mäso mäkké, pridajte špenát...

Vegetky

Zo surovín vypracujte jemné, vláčne cesto, ktoré rozdeľte na 6 rovnakých bochníkov. Na 1 hod. ich odložte do chladničky.Do zmäknutého masla pridajte postrúhaný syr, papriku, vegetu a plnku...

Ľahké predjedlo z ustríc

Ustricu obaľte v tenkom plátku slaniny, upevnite špáradlom a na veľmi rozohriatom oleji prudko opražte.

Strany 1...80818283848586