Ostatné predkrmy

Hamburger

Zmrazený hamburger položíme na tanier a necháme ho v rúre 3-4 minúty pri 25% výkone rozmraziť. Potom ho 1-2 minúty ohrievame pri plnom výkone (v priebehu ohrievanie ho obrátime). Žemľu najprv...

Paradajky plnené hubami

Paradajky rozpolíme, dužinu vydlabeme a jemne pokrájame. Na oleji a na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Vmiešame nadrobno pokrájané huby,...

Flambované banány

Na panvici rozpustíme maslo a v ňom opatrne prehrejeme olúpané banány (lepšie sa pracuje, ak ich prekrojíme na polovice. Pocukrujeme ich a cukor necháme rozpustiť a trochu skaramelizovať. Potom...

Plnená mozzarella

Mozzarellu necháme dobre odkvapkať a guličky vodorovne rozpolíme. Spodnú polovicu potrieme pestom, osolíme a okoreníme. Rúru predhrejeme zhruba na 220 °C. Papriku rozpolíme, očistíme, umyjeme,...

Program.sk

Ananásové ryžové placky

150 ml vody prevaríme s ananásovou šťavou, šťavou a nastrúhanou kôrou z 1 limetky, cukru a šafránu. Vmiešame ryžu a na miernom ohni asi 20 min. varíme. Teplú ryžu natlačíme do formičiek...

Broskyne plnené krabím mäsom

Broskyne opláchneme, zrežeme vršky, lyžičkou vyberieme kôstky a časť dužiny. Rozmrazené krabie tyčinky a dužinu z broskýň nadrobno pokrájame, spojíme smotanou, pokvapkáme citrónovou šťavou,...

Syrové guličky

Oba syry nahrubo nastrúhame, zelerovú vňať i lahôdkové cibuľky pokrájame najemno, vmiešame do syra a rozotrieme. Okoreníme chilli, pridáme majonézu alebo jogurt, premiešame a podľa chuti...

Bruscheta

Provensálske korenie a soľ zmiešame s rozpusteným maslom a namočíme v ňom plátky pečiva z oboch strán. Na suchej panvici opražíme. Obložíme plátkom mozarelly a paradajky, posypeme bazalkou....

Korenené mandle

V nádobe na pečenie rozpustíme maslo (1/2 až 1 minúta pri vysokej teplote). Primiešame kari a worcesterovú omáčku, pridáme mandle a riadnym premiešaním ich v omáčke obalíme. Zahrievame ich 2 až 3 minúty...

Šunkové rolky

Dovnútra šunky dáme trochu vajec, posypeme strúhaným syrom, pridáme na spestrenie napríklad pažítku alebo aj petržlenovú vňať, stočíme do rolky a obalíme v klasickom trojobale. Po stranách...

Strany 1234567...23