Ostatné mäsité jedlá

Zapekané zemiaky

V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymažeme maslom, vložíme vrstvu zemiakov a osolíme. Posypeme posekanou šunkou a salámou, polejeme rozpusteným maslom...

Zapekané zemiaky s mäsom

Upečené mäso pokrájame na kocky a premiešane s nakrájanými uhorkami, cibuľou, natvrdo uvareným vajíčkom a okoreníme. Zmes striedavo kladieme s uvarenými, očistenými, na kocky pokrájanými,...

Domáca klobása

Bravčové mäso zomelieme na hrubšie kusy, pridáme papriku, mleté čierne korenie, strúhaný cesnak rozotrený so soľou, rascu a lyžicu vody. Všetko dobre premiešame a naplníme na konci zauzlené...

Obložené kuracie prsia

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnomerné rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlata. Na prvej polovici cibule prudko opražíme...

Program.sk

Rezne po znojemsky

Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme. Vo výpeku, opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,...

Grenadír

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky alebo kolieska. Cestovinu uvaríme podľa návodu. V rozohriatom oleji vyškvaríme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme očistenú...

Milánske rizoto

Vo veľkom hrnci roztopíme maslo. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a pridáme k maslu. Chvíľku pražíme. Do hrnca vsypeme ryžu a na silnom plameni za stáleho miešania podusíme. Ryžu udržujeme...

Mrvenica so syrom a slaninou

Do hrnca s vodou dáme soľ, prilejeme trochu oleja a necháme zavariť. Pridáme mrvenicu a premiešame. Za občasného miešania varíme, kým nie je mrvenia mäkká. Potom ju scedíme z vody, ale nepremývame....

Bošianske zámelky

Z masti a múky pripravíme tmavú zápražku, do ktorej zamiešame postrúhanú cibuľu. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a za občasného miešania privediem do varu. Varíme...

Rizoto s údeninou

Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a opražíme v rozohriatom oleji. Pridáme očistenú papriku, rajčiaky a feferónku, všetko pokrájané na rezance, osolíme a podusíme. Ryžu prepláchneme...

Strany 1...3456789...48