Ostatné mäsité jedlá

Faraónovo kura s medom, zázvorom a vôňou ruží

Maslo rozpustite z medom, dobre premiešajte a touto zmesou ponatierajte celé kura. Kura zvnútra osoľte a zvonka aj z vnútra pokvapkajte ružovou vodou. Dajte na pekáč a vložte do horúcej rúry....

Sedliacke Fondue

Z chleba odrežte vrch a vnútro vydlabte. Slaninu pokrájajte na menšie kocky a opražte na oleji. Zmiešajte smotanu a syr, pridajte pokrájanú papriku, pažítku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko...

Bravčové madailóniky s avokádovou omáčkou

Z avokáda vydlabte dužinu a pokvapkajte ju citrónovou šťavou aby nezhnedla. Pridajte prelisovaný cesnak, kyslú smotanu, pár kvapiek worčestrovej omáčky, soľ a korenia. Všetko vyšľahajte...

ČÍNA I.

Mäso pokrájame na pásiky, cibuľu na kolieska, pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame. Necháme stáť 24 h. v chladničke. Na panvici rozohrejeme olej a mäso odkryté dusíme 5 - 10 minút....

Program.sk

Diviak s brusnicovou omáčkou

Naklepané a osolené rezne prudko opečte. vyberte ich a do výpeku dajte na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu, orestujte, pridajte rezne, podlejte vývarom (vodou) a duste do mäkka. Z masti a múky...

Valentínske kuracie medailóniky

Rezne naklepte a každý rozdeľte asi na 3 kusy. Múku zmiešajte s grilovacím korením a mäso v nej obaľte. Opražte na oleji z oboch strán, pridajte mandle a hrozienka. Tesne pred dokončením podlejte...

Holuby v posteli

Očistené a umyté holuby zvnútra osoľte, posypte korením a mätou. Na horúcom oleji ich z oboch strán opečte.Rezance polámte na malé kúsky, uvarte ich a vyberte do masti získanej vyškvarením...

Kačica s čučoriedkami

Kačicu zvnútra potrite soľou a majoránkou, kožu narežte a tiež potrite soľou. Vložte do pekáča, podlejte vodou a zakrytú alobalom upečte v horúcej rúre. Keď je mäkka, vyberte ju a pokrájajte....

Jelenia hruď s bielou chrenovou omáčkou

Odležanú a očistenú hruď umyte, osoľte a uvarte vo vode s octom, cibuľou, klinčekmi, čiernym korením a bobkovým listom. Mäkké mäso vyberte, pokrájajte na porcie, uložte na ohriatu misu...

Srnčie rezne so šampiónovou omáčkou a ríbezľovým kompótom

Slaninu nadrobno nakrájajte a opražte. Mäso umyte, odblaňte a nakrájajte na rezne. Mierne ich naklepte, posoľte, okoreňte a opečte na opraženej slanine z oboch strán. Opražené rezne vyberte....

Strany 1...42434445464748