Sladké halušky

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky, 100 g margarínu, 100 g práškového cukru, žĺtok, 15 g kvasníc, 1/4 l mlieka, 1 sáčok vanilkového cukru, soľ, 75 g posekaných mandlí, 3 lyžice nahrubo posekaných hrozienok

Ako na to:

Z múky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žĺtka a trochu soli vypracujeme cesto. Pridáme vo vlažnom mlieku rozmiešame kvasnice a vymiešame hladké a poddajné cesto. Položíme ho do múkou poprášenej misky, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 90 minút.
Potom ešte raz poriadne premiešame a na pomúčenej doske vyvaľkáme do hrúbky asi 1,5 cm. Pokrájame na kúsky veľkosti orechu, ponoríme každý kúsok do rozohriateho margarínu a poskladáme vedľa sebe do vymastenej formy na nákyp.
Každú vrstvu posypeme práškovým cukrom a sekanými mandľami, podľa chuti možno pridať i hrozienka.
Vo forme urobíme asi 3 vrstvy - nezaplníme ju celú, stačí polovica - a zvoľna pečieme do zlatohneda.
Podávame teplé i studené, môžeme zaliať vanilkovým krémom.

31.12.2008

Podobné recepty