Mleté mäso so zemiakovou kašou

Potrebujeme:

750 g mletého mäsa, 500 g zemiakov, 180 ml mlieka, 2 PL masla, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 väčšiu cibuľu, 3 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, korenie, mletú papriku

Ako na to:

Očistené zemiaky nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode 10 minút.
Medzi tým na oleji opečte do zlatova cibuľu, pridajte mäso a duste asi 10 minút. Mäso ochuťte soľou, korením, sójovou omáčkou a cesnakom.
Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka pripravte kašu obvyklým postupom. Mäsovú zmes rozložte rovnomerne do vymastenej zapekacej misy, navrch ozdobne navrstvite kašu a zapekajte
v predhriatej rúre, pokiaľ povrch nezozlátne.

13.11.2008

Podobné recepty