Sviatočné roštenky

Potrebujeme:

roštenku, soľ, korenie, olej, kompót z broskýň, hermelín, zemiaky, muškátový kvet, kyslú smotanu

Ako na to:

Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme cez noc rozležať v chladničke.
Druhý deň na oleji opečieme, preložíme do zapekacej misky alebo na pekáč. Pokladieme polovicami kompotovaných broskýň a na ne položíme plátky hermelínu plesňou nahor.
Prichytíme špáradlom, podlejeme ostatnou šťavou z panvičky a dáme zapiecť do rúry.
Podávame s zemiakovými hviezdičkami: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, ochutíme soľou, štipkou muškátového kvetu a so zakýsanou smotanou vyšľaháme na kašu.
Sáčkom na zdobenie torty tvoríme na plechu väčšie hviezdičky, ktoré upečieme dozlatova. Podávame s broskyňovým kompótom.

04.01.2009

Podobné recepty