Plnený vianočný kapor

Potrebujeme:

veľký kapor, soľ, cesnak, rascu a rôzne korenie podľa chuti, 2 vajíčka, maslo alebo olej, šampiňóny, hrášok, oriešky (napríklad arašidy), salám alebo klobásu, cibuľu podľa chuti ďalšiu zeleninu, 2 rožky

Ako na to:

Plnka do kapra: Dva žĺtka vyšľaháme s trochou masla, soľou, cesnakom a korením. Pridáme orechy, huby, hrášok, nakrájaný salám, cibuľu a ďalšie ingrediencie a na kocky nakrájané rožky.
Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, zmiešame dohromady a natlačíme do kapra.
Neporcovaného vyčisteného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, cesnaku a rasce. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plnkou, zašijeme, posypeme trochu korením (napríklad grilovacím), pokvapkáme olejom alebo maslom a dáme na hodinu a pol piecť do rúry.
Chrumkavého kapra vyberieme na misu a ozdobíme banánom, pomarančom atď... a servírujeme.

25.02.2009

Podobné recepty