Plnené zemiaky

Potrebujeme:

4 veľké zemiaky, 20 g údenej slaniny alebo tuku, 20 g cibule, 40 g hlivy, 20 g masla, 1 vajce, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, 100 g vareného údeného mäsa, 1 dcl kyslej smotany, 40 g údeného syra, 20 g masla

Ako na to:

Očistené a umyté zemiaky v prostriedku vydlabeme lyžičkou. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme.
Pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, speníme do ružova, pridáme nadrobno nakrájané hlivy, osolíme a udusíme do mäkka.
Maslo s vajcom dobre vymiešame, pridáme vychladnuté hlivy, posekanú petržlenovú vňať a mleté údené mäso.
Ochutíme mletým čiernym korením a soľou a všetko dôkladne premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky.
Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej mise poliate kyslou smotanou. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

26.01.2009

Podobné recepty