Tofu na čínsky spôsob

Potrebujeme:

2 balenia bieleho tofu, 2 lyžice oleja, 1 veľký pór, 250 g šampiňónov, 1 dcl vody, 1 lyžičku škrobovej múčky
Marináda: 3 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu oleja

Ako na to:

V miske si pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, prelisovaného cesnaku a oleja.
Tofu pokrájame na kocky a vložíme do marinády. Necháme odstáť minimálne 2 hodiny.
Na oleji speníme na kolieska pokrájaný pór, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a spolu opražíme. Pridáme tofu aj s marinádou, premiešame, podlejeme vodou zmiešanou so škrobovou múčkou a krátko povaríme.
Podávame s ryžovými rezancami.

11.02.2009

Podobné recepty