Zemiaková roláda

Potrebujeme:

200 g hlív, 2 lyžice oleja, 1 cibuľu, 500 g mletého mäsa, mleté čierne korenie, cesnak, oregáno, 1 kg varených zemiakov, soľ, vajce, 3 lyžice škrobovej múčky, 150 g hrubej múky, petržlenovú vňať, 1 vajce na potretie rolády

Ako na to:

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme.
Zmes pridáme k mletému mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a dobre premiešame. Zemiaky prelisujeme, osolíme, pridáme vajce, škrobovú múčku a preosiatu múku.
Spracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plát a potrieme ho mäsovou zmesou. Zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Podávame s dusenou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.

07.01.2009

Podobné recepty