Rybacie chrumky

Potrebujeme:

2 kg sladkovodnej ryby (amur, kapor alebo tolstolobik), soľ, mletú rascu, červenú papriku, čierne korenie, hladkú múku

Ako na to:

Zo sladkovodnej ryby urobíme 2 filety a odrežeme z oboch strán svalovinu od chrbtice a rebier.
Filet položíme kožou na dosku a ostrým nožom priečne režeme plátky hrubé asi 4-5 mm. Ak sú príliš dlhé, priečne ich prerežeme
(zhruba na rozmer 3 x 4 cm).
Nakrájané kúsky okoreníme zmesou soli, mletej rasce, červenej papriky, čierneho korenia (ale môže byť aj mletá šalvia, zázvor atď. - podľa fantázie).
Potom jednotlivé kúsky obalíme v hladkej múke a necháme asi polhodinu postáť. Nakoniec ich upečieme na horúcom oleji do zlatista a chrumkava.

20.12.2008

Podobné recepty