Kačica s marhuľovou náplňou

Potrebujeme:

1 kačicu (približne 1,5 kg), soľ, biele korenie, 1 žemľu, 1/8 l mlieka, 250 g sušených marhúľ, 1 vajce, trochu škorice, 1/4 l vývaru, 2 lyžičky solamylu, 1 lyžicu sekaných mandlí

Ako na to:

Kačicu opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Žemľu nakrájame na kocky a jemne navlhčíme mliekom.
Marhule pokrájame na kocky, zmiešame so žemľou, vajíčkom a ochutíme škoricou. Plnkou naplníme kačicu, uzavrieme ju špajľami a zašijeme niťou.
Kačicu uložíme na pekáč, vložíme do horúcej rúry a občas podlievame vývarom. Solamyl dobre rozmiešame vo zvyšnom vývare alebo vode. Túto zmes zmiešame s vypečenou šťavou, necháme prejsť varom a ochutíme.
Mandle nasekáme na drobno, ľahko opražíme a pred podávaním nimi kačicu posypeme. Vhodnou prílohou je karfiol opečený na masle, prípadne zmiešaný s jedlými gaštanmi, zemiaky alebo zemiakové knedlíky.

25.12.2008

Podobné recepty