Jogurtovo-ovocná torta

Potrebujeme:

3-4 veľké biele jogurty , 1 sáčok detských piškótou (najlepšie OPAVIA), 1 sáčok vanilkového cukru, 1-2 lyžice rumu (môžeme vynechať), čerstvé ovocie (jahody, maliny) pokiaľ nemáme čerstvé sú výborné zavárané mandarínky
Na dozdobenie: 1 sáčok práškové želatíny (bielej alebo červenej podľa farby ovocia), trochu ovocia, ktorým sme prekladali tortu

Ako na to:

Jogurty premiešame spolu s piškótami, cukrom a rumom vo veľkej mise.
Do tortovej formy rozprestrieme jednu polovicu zmesi, preložíme dobre odkvapkaným ovocím, ktoré je nakrájané na drobné kúsky. Na ovocie navrstvíme druhú polovicu zmesi. Všetko necháme vychladiť.
Na tortu ozdobne pokladieme ostatné ovocie a nalejeme želatínu pripravenú podľa návodu. Všetko necháme aspoň 24 hodín vychladiť.
Tento múčnik je veľmi osviežujúci.

03.03.2009

Podobné recepty