Smotanová torta

Potrebujeme:

1/2 balíčka piškótou, 1/2 balíčka kakaových piškótou, 1 vanilkový puding, 1/2 litra mlieka, 2 kelímky zakýsané smotany, 1 menšiu plechovku ananásu, 1 kelímek smotany na šľahanie, 4 lyžice cukru práškového, 1 vanilkový cukor, trochu rumu, 1 sáčok svetlé želatíny, ovocie na ozdobu

Ako na to:

V 1/2 l mlieka, do ktorého pridáme 2 PL cukru a 1/2 balíčka vanilkového cukru, uvaríme vanilkový puding. Po vychladnutí do neho opatrne vmiešame rum podľa chuti. Vychladnutý puding vyšľaháme mixérom.
V ďalšej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne do nej vmiešame 2 lyžice cukru práškového, 1/2 balíčka vanilkového cukru a zakýsanú smotanu z obidvoch kelímkoch.
Pre lepšie zatuhnutie pridáme do smotanového krému želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
Do formy o obsahu asi 1 liter nalejeme polovicu vychladeného pudingu, na ktorý naskladáme striedavo vedľa sebe žlté a kakaové piškóty.
Piškóty zalejeme polovicou smotanovej hmoty, na ktorú pokladieme kúsky ananásu. Opäť zalejeme smotanovou hmotou a opäť naskladáme piškóty. Piškóty prekryjeme ostatným pudingom.
Formu zakryjeme alobalom a necháme pol dňa v chladničke stuhnúť.
Po vychladnutí dezert vyklopíme a ozdobíme ovocím (kiwi, maliny, hrozno, jablko, broskyňa, pomaranč, mandarínky, banán alebo iné podľa chuti).

02.03.2009

Podobné recepty