Mleté mäso v ceste

Potrebujeme:

Cesto: 300 g polohrubej múky, 9 lyžíc mlieka, 4 lyžice oleja, soľ, 100 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 500 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, soľ, mletú sladkú červenú papriku, majorán, paprikovú pastu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr
Na potretie: 1 žĺtok

Ako na to:

Do múky pridáme mlieko, olej, kypriaci prášok, tvaroh, soľ, kyslú smotanu a spolu premiešame.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme plnkou, strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zvinieme do rolády a pokrájame na kúsky.
Do vymastenej zapekacej misy ukladáme tesne vedľa seba pokrájané kúsky rolády. Potrieme žĺtkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení posypeme balkánskym syrom.
Plnka: Mleté mäso ochutíme soľou, mletou sladkou červenou paprikou, majoránom, paprikovou pastou a čiernym korením. Pridáme vajce a premiešame.

13.01.2009

Podobné recepty