Fazuľová talianska polievka

Potrebujeme:

250 g bielej fazule, 100 ml oleja, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok z konzervy (bez šupy), 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 850 ml vody, 1 lyžičku oregana, 100 g cestovín, 50 g sušených paradajok, 100 g parmezánu, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá. Varíme asi 15 minút. Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.
Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak. Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.
Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.
Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky.
Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.
Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.

13.11.2008

Podobné recepty