Guláš z morčacieho mäsa

Potrebujeme:

2 kg vykosteného morčacieho mäsa z horného stehna, 750 g cibule, 1 lečo (0,7 l pohár), 5 strúčikov cesnaku, 300 g zemiakov, 1 lyžičku majoránu, 1 l vody, 100 ml oleja, 10 g sušených hríbov
Marináda: 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžičku mletého bieleho korenia, 2 lyžice worchesterskej omáčky, 200 ml červeného vína, 2 lyžice sójovej omáčky, soľ

Ako na to:

Mäso nakrájame na kocky a dáme do marinády asi na 8 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme marinované mäso a dusíme.
Neskôr prilejeme vodu, pridáme zemiaky, lečo, cesnak a sušené hríby. Pred koncom dusenia pridáme majorán a dochutíme soľou.

04.01.2009

Podobné recepty