Brokolicová torta

Potrebujeme:

250 g múky, 1 žĺtok, asi 5 lyžíc vody, soľ, 125 g rozpusteného masla, 1 brokolicu, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 1 dcl sladkej smotany, mleté biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok

Ako na to:

Z preosiatej múky, žĺtka, soli, vody a masla vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky. Umytú brokolicu varíme 8 až 10 minút v osolenej vode. Necháme ju odkvapkať a vychladnúť.
V mise rozmiešame vajcia, pridáme sladkú smotanu a mlieko. Podľa chuti pridáme soľ, mleté biele korenie a muškátový oriešok. Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním maslom vytretú formu (aj bočné steny formy).
Na cesto dáme na malé ružičky rozobranú brokolicu, zalejeme krémom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 210 C a ešte 15 minút pri teplote 160 C.
Namiesto brokolice môžeme použiť pór alebo pokrájaného tuniaka v oleji.

24.12.2008

Podobné recepty