Plnený patizón

Potrebujeme:

1 osoba (2 porcie)
1 stredne veľký patizón, 1 šalotku, 2 ČL olivového oleja Bertolli, 2 paradajky, 3 stredne veľké šampiňóny, 2 PL mrazenej kukurice, 2 ČL worčesterovej omáčky, majorán, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, zelerovú vňať

Ako na to:

Patizón umyjeme, odkrojíme vrchnú časť, odstránime jadierka
a mierne osolíme.
Na olivovom oleji krátko orestujeme na kocky pokrájanú šalotku, pridáme na kocky pokrájané paradajky, kukuricu a očistené na plátky pokrájané šampiňóny. Posypeme vegetou a mletým čiernym korením.
Podlejeme malým množstvom vriacej vody, posypeme majoránom, pridáme worčesterovú omáčku a krátko podusíme.
Zmesou naplníme patizón, podlejeme vriacou vodou a pečieme v rozohriatej rúre za občasného podlievania do mäkka. Patizón po upečení rozkrojíme na polovicu a pred podávaním posypeme čerstvou posekanou zelerovou vňaťou.

24.12.2008

Podobné recepty