Hydinový závin plnený zeleninou

Potrebujeme:

1 osoba (5 porcií)
1 kurča alebo morku, 2 ČL olivového oleja Bertolli, biele mleté korenie, soľ, vegetu, 1 pór, 200 g mrkvy, 4 PL mrazeného hrášku, 4 PL mrazenej kukurice, 3 šampiňóny, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať

Ako na to:

Kurča umyjeme, zbavíme kože a kostí. Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame. Šampiňóny očistíme a pokrájame na malé rezance. Mrkvu, šampiňóny, spolu s hráškom a kukuricou poukladáme na mäso, posypeme vegetou, zvinieme a uchytíme niťou alebo špajdlou.
Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme na rezance pokrájaný pór a pridáme závin. Podlejeme malým množstvom vriacej vody a dáme piecť do mäkka do rozohriatej rúry na 45 minút.
Podľa potreby podlievame vodou.
Pokrájané plátky závinu podávame posypané s posekanou petržlenovou vňaťou a poliate výpekom.

24.12.2008

Podobné recepty