Pstruh na hubách v alobale

Potrebujeme:

4 pstruhy, 1 cibuľku, 200 g húb, mleté čierne korenie, lyžicu zelenej petržlenovej vňate, 100 g masla, soľ, alobal

Ako na to:

Pstruhy dobre očistíme, osolíme a necháme postáť. Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky udusíme na masle s cibuľkou.
Počas dusenia osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Touto plnkou naplníme pripravené pstruhy. Potom ich natrieme rozpusteným maslom po obidvoch stranách, vložíme do vymasteného alobalu, dobe uzavrieme a položíme na mriežku do dobre vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

24.12.2008

Podobné recepty