Rybacie filé v alobale

Potrebujeme:

600 g rybacieho filé, 1 citrón, soľ, 1 menšiu cibuľu, 60 g masla, 100 g bravčového mozočku, 100 g pečiarok (šampiňónov), mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 vajce, olej

Ako na to:

Filé rozrežeme na pláty, pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a necháme chvíľu postáť.
Medzitým pokrájame cibuľu, speníme ju na masle, pridáme posekaný, očistený a odblanený mozoček, pokrájané pečiarky a udusíme. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme vajce.
Zmes premiešame a zrovnáme na polovicu mäsa po dĺžke plátu, ktorý sme potreli olejom. Prehneme, okraje zopneme špáradlami, preložíme na olejom pomastený alobal a dobre zabalíme.
Dáme na pekáč a v stredne teplej rúre pečieme 20-25 minút. Počas pečenia alobal obrátime. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.

24.12.2008

Podobné recepty