Karí kurča

Potrebujeme:

1 kurča, 300 g zemiakov, 50 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 dcl smotany, muškátový oriešok, nové korenie, mleté čierne korenie, lyžicu paradajkového pretlaku, vývar, karí korenie, tuk, soľ

Ako na to:

Očistené a umyté kurča rozporcujeme, osolíme a opečieme na rozohriatom tuku. Opečené porcie vyberieme a do tuku dáme opražiť nadrobno pokrájanú cibuľu.
Keď začne žltnúť, pridáme rozotrený cesnak, smotanu a paradajkový pretlak. Podusíme 15 minút.
Pridáme očistené pokrájané zemiaky, nové korenie, posypeme postrúhaným muškátovým orieškom, mletým čiernym kotením a karí korením.
Podľa potreby podlejeme vývarom a dosolíme.

12.01.2009

Podobné recepty