Morčacie prsia s duseným ovocím

Potrebujeme:

4 vykostené morčacie prsia po 150 g, soľ, aníz, 25 g masla, 2 stredne veľké jablká, 1 hrušku, 200 g sliviek, 200 g hrozna, 1 dcl bieleho vína, 1 menší citrón

Ako na to:

Morčacie prsia ochuťte soľou, anízom, trochou oleja, pomiešajte a nechajte postáť v chladničke. Po 2-3 hodinách ich na rošte upečte do zlata.
Na teflónovej panvici rozpustite maslo, hoďte naň jadra zbavené a na mesiačiky nakrájané jablká a hrušku, zalejte vínom, citrónovou šťavou a 3-4 minúty duste.
Potom k tomu pridajte vykôstkované, po dĺžke rozštvrtené slivky a hrozno a duste ďalšie 3-4 minúty. Takto pripraveným ovocím obložíme mäso.

12.01.2009

Podobné recepty