Cukety plnené kuracou pečeňou

Potrebujeme:

3 cukety, 500 g kuracích pečienok, 1 väčšiu cibuľu, 2 lyžice olivového oleja (môže byť aj rastlinný), 1 lyžicu kečupu, 1 lyžičku vegety, 3–4 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate, 200 g nastrúhaného eidamu, 6 paradajok, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané pečienky a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky a pridáme k orestovaným pečienkam. Vydlabané cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu.
Pečienky ochutíme kečupom, korením a vegetou. Pridáme paradajky nakrájané na kolieska a dusíme. Do zmesi dáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, 2/3 nastrúhaného eidamu a úplne na záver osolíme. Premiešame a odstavíme z ohňa.
Pripravené cukety pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút.
Predpečené cukety vyberieme, naplníme zmesou a pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom a necháme
5 minút dopiecť dozlata. Podávame s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

24.12.2008

Podobné recepty