Palacinky s granátovým jablkom

Potrebujeme:

50 g hladkej múky, 30 g zemiakovej škrobovej múčky, 1 vajce, 1 lyžicu kryštálového cukru, 70 ml kefíru, 130 ml mlieka, 1 lyžicu minerálky
Plnka: 3 jablká, 1 granátové jablko, 3 lyžice oleja, 1 lyžicu kryštálového cukru, štipku škorice, 100 ml jablkovej šťavy alebo 1 lyžicu koňaku, 2 lyžice práškového cukru

Ako na to:

Z jednotlivých surovín pripravíme pomocou ručného šľahača liate cesto, ktoré necháme asi 5 minút odstáť. Na oleji postupne upečieme štyri palacinky.
Na zvyšku oleja orestujeme ošúpané a na kocky nakrájané jablká a jadrá granátového jablka. Posypeme cukrom, škoricou, zalejeme jablkovou šťavou alebo koňakom.
Touto zmesou naplníme palacinky, posypeme práškovým cukrom a hneď podávame.

24.12.2008

Podobné recepty