Cestoviny so špenátovou omáčkou

Potrebujeme:

1 mrazený špenátový pretlak (400 g), 2 cibule, 3 lyžice oleja, 1 lyžičku masla, 1 lyžicu hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 1 tavený syr v črievku, 100 ml mlieka na zriedenie, 2–3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 150 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Omáčka: Špenát necháme rozmraziť. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na oleji podusíme domäkka. Na zjemnenie chuti môžeme pridať maslo. Poprášime múkou, premiešame a chvíľu pražíme. Prilejeme smotanu, vložíme rozmrazený špenátový pretlak a za stáleho miešania postupne pridávame tavený syr. Podľa potreby hmotu zriedime mliekom. Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Podávame posypané strúhaným syrom.

18.01.2009

Podobné recepty