Losos so zelenou fazuľkou

Potrebujeme:

600 g lososa, 500 g zelenej sterilizovanej fazuľky, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, 1 lyžičku oregana, olej na opekanie, 2 strúčiky cesnaku, 150 ml zeleninového vývaru, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate, soľ

Ako na to:

Umyté mäso rozdelíme na 4 porcie, osolíme, okoreníme bielym mletým korením, oreganom a odložíme na 2–3 hodiny do chladu. Na väčšej panvici rozohrejeme olej a porcie lososa opečieme z oboch strán domäkka.
Vyberieme ich na tanier a do výpeku dáme opiecť fazuľku, pretlačný cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Zalejeme vývarom a necháme zakryté 5 minút podusiť.
Lososa podávame s udusenou fazuľkou, ktorú prelejeme kečupom. Pokvapkáme citrónovou šťavou, prípadne ozdobíme kolieskom citróna a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

24.12.2008

Podobné recepty