Chalupárske ražniči

Potrebujeme:

600 g bravčového pliecka, 1 stredne veľkú cibuľu, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 100 g údenej slaniny bez kože, 100 g klobásy, hotovú paradajkovú omáčku na grilovanie
Pikantná marináda: 3 lyžice kečupu, 3 lyžice dijónskej horčice, soľ, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu

Ako na to:

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, cibuľu na štvrtky, papriku, slaninu a klobásu na plátky.
Mäso naložíme na 30 minút do pikantnej marinády, ktorú pripravíme z uvedených ingrediencií.
Na ihly striedavo napichujeme mäso, slaninu, cibuľu, klobásu a papriku. Pečieme na grile alebo krátko opečieme na panvici a prikryté dusíme domäkka.
Podávame s paradajkovou omáčkou a chlebom, prípadne so zemiakmi.

23.02.2009

Podobné recepty