Rezne pod jablkovou perinou

Potrebujeme:

4 kuracie rezne (prípadne morčacie), 4 plátky údenej slaniny, 2 jablká, 4 plátky tvrdého syra, hladkú múku na obaľovanie, olej na opekanie, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať.
Každý rezeň obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji z oboch strán na rozpálenom oleji. Rezne poukladáme na pekáč a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátok údenej slaniny a jablka.
Pripravené mäso podlejeme vodou tak, aby bolo ponorené v šťave, ale slanina s jablkami už nie. Ochutíme ho soľou a korením a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Na každý rezeň položíme plátok tvrdého syra a dáme ešte na 5 minút zapiecť.

12.01.2009

Podobné recepty