Baileys po domácky

Potrebujeme:

2 salká, 1 mandľový, kokosový alebo karamelový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l vodky, rumu alebo slivovice, 1 vanilku, 1 dcl šľahačky

Ako na to:

Oba salká dáme na dve hodiny variť, po uvarení necháme vychladnúť. Salká môžete varit otvorené naložené vo vode až po okraj, s občasným premiešaním, alebo zatvorené, v takom prípade ich nechajte poriadne vychladnúť aby salko nebuchlo pri otváraní.
Z mandľového, kokosového alebo karamelového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding, mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa na povrchu nespravila koža.
Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom, vodkou alebo slivovicou a nakoniec pridáme šľahačku. Necháme odležať 12 hodín v chladničke a podávame mrazivo vychladené, alebo aj s kockou ľadu.

12.01.2009

Podobné recepty