Mäsové knedličky v citrónovej omáčke

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 cibule, 1 lyžicu horčice, 2 citróny, olej na vysmážanie, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mleté mäso, vajcia, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, mletú papriku, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať spolu dobre zmiešame.
Navlhčenými rukami tvarujeme z mäsovej hmoty knedličky, ktoré vysmažíme na oleji. Hotové knedličky vyberieme a do výpeku dáme smažiť na kolieska nakrájanú druhú cibuľu.
Po chvíli pridáme kôru z dobre umytého citróna a tiež pokrájanú dužinu bez kôstok. Ochutíme šťavou z druhého citróna, premiešame a krátko povaríme.
Mäsové knedličky podávame poliate citrónovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky.

22.02.2009

Podobné recepty